top of page

Ontbijt

Bijgewerkt op: 7 dec. 2021

Een Engels ontbijt, een Amerikaans ontbijt, een Zuid-Amerikaans ontbijt, een Oosters ontbijt. Er zijn veel verschillende manieren om te ontbijten. (volgens sommigen is het ontbijt het belangrijkste maal van de dag).

Ik heb op veel plaatsen in de wereld gewerkt en gewoond. In Zambia aten we Nshima, in Nicaragua aten we Gallo Pinto,

ontbijt
Nshima in Zambia

ontbijt
Gallo Pinto in Nicaragua

in India waren het chapati’s bij het ontbijt, croissants in Frankrijk, “black pudding” in

Ierland. Ooit heb ik in een Engelse Bed en Breakfast gewerkt, waar ik Engelse “ontbijtjes” voor de gasten maakte, een bord vol; gebakken eieren met spek, worst, champignons, tomaat en bonen.


Het meest geserveerde ontbijt is het continental breakfast. De term continental breakfast is in het midden van de 19e eeuw door de Engelsen bedacht en verwijst naar het vasteland van Europa waar veel lichter ontbeten werd dan in Engeland en Amerika. Met het toenemen van de welvaart in Europa, nam de behoefte aan een stevig arbeidersontbijt namelijk af. De welgestelde Europeaan ging ook steeds verder op pad en verscheen mét zijn verfijnde ontbijtwensen bij de hotelreceptie.

Een standaard continental ontbijt bestaat uit thee of koffie, jus d’orange, boter en jam, verschillende broodproducten en fruit. Wij serveren een uitgebreid ontbijt met kaas en hartig vleesbeleg, daarnaast zelfgemaakte vegetarische spreads, yoghurt, een ei van onze kippen, homemade cake of bananenbrood. Een heerlijk ontbijt om je dag goed te beginnen.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

BROOD

Comments


bottom of page