top of page

Algemene Voorwaarden en
Annuleringsvoorwaarden

Algemene Voorwaarden Bed & Breakfast ‘t Wienhoes ®

 

Wij heten u van harte welkom bij Bed & Breakfast ‘t Wienhoes in Partij en verzoeken u zich op de hoogte te stellen van deze algemene voorwaarden.

 

Met het aangaan van een gemaakte reservering worden deze algemene voorwaarden van kracht.

 

Hoofdgast.

De persoon die bij Bed & Breakfast 't Wienhoes ® heeft gereserveerd middels een contactformulier, e-mail of via telefonisch contact.

 

De hoofdgast dient 18 jaar of ouder te zijn en is verantwoordelijk voor zijn of haar mede gasten en dient een vaste woon - of verblijfplaats te hebben.

 

Beheerder.

De persoon die als eigenaar van B&B ‘t Wienhoes of namens de eigenaar van B&B ‘t Wienhoes de Bed & Breakfast beheert.

 

Derden.

Iedere andere rechtspersoon die geen gast, beheerder of eigenaar is.

 

Contact & Reserveringen.

Via onze website https://www.bbhetwienhoes.com , door een e-mail te sturen naar: info@bbhetwienhoes.com of door te bellen met telefoonnummer: +31 (0)43 8523910

 

Annulering.

Het herroepen of ontbinden van de definitieve reservering binnen de daarvoor geldende termijn.

 

U dient zelf zorg te dragen voor een annulerings- en/of reisverzekering.

 

Verblijf.

De gehele periode gelegen tussen inchecken en uitchecken.

 

Contactgegevens.

 

Bed & Breakfast ‘t Wienhoes

Valeria & Bart Prevoo

Oude Heirbaan 4A

6286 AM Partij

tel.: 043 8523910

Website: https://www.bbhetwienhoes.com

E-mail : info@bbhetwienhoes.com

 

1. Algemeen

 

1.1

Bed & Breakfast ‘t Wienhoes® is beschreven op de websites :  https://www.bbhetwienhoes.com en https://www.facebook.com/HeuvellandZuidLimburg  en bij booking.com 

 

Deze websites zijn met de grootste zorg samengesteld maar er kunnen verschillen zijn tussen de op de website gepresenteerde tekst en/of foto’s en de actuele situatie bij Bed & Breakfast ‘t Wienhoes ten tijde van het bezoek door onze gasten.

 

Er kunnen door de gasten geen rechten worden ontleend aan dergelijke verschillen.

 

1.2

De kamers 1, 2, 3 en 4 zijn geschikt voor twee personen, kamer 5 is geschikt voor één persoon. 

Het tuinappartement beschikt over een luxe slaapbank dat, eenmaal uitgeklapt, een uitstekend 2 persoons-bed is (160x200), waardoor er maximaal 4 personen kunnen verblijven. De Tuinstudio biedt ruimte voor maximal twee personen. Het Tuinhuis biedt ruimte voor maximaal 6 personen.

 

Huisdieren kunt u helaas niet meenemen, dit uit oogpunt van hygiëne.

 

 

1.3

Op de dag van aankomst is uw kamer vanaf 15:00 uur voor u beschikbaar en kunt u tot 20:00 uur bij ons terecht. Indien u niet op de aangegeven tijd aanwezig kunt zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk aan ons kenbaar maken.

Afhankelijk van beschikbaarheid bieden wij de mogelijkheid van “ Early Check-in” vanaf 13:00 u. U kunt dit voor een bedrag van €15 per kamer vooraf aangeven via het boekingsformulier in het opmerkingenveld op onze website, middels het contactformulier op de website, of u stuurt een e-mail.

In verband met het schoonmaken van de kamers dient u deze op de dag van vertrek vóór 11.00 uur te verlaten, tenzij anders overeengekomen.

 

1.4

Het ontbijt wordt geserveerd tussen 08.00 uur en 10.00 uur in de “paardenstal”. Bij mooi weer is er de gelegenheid om buiten op het terras te ontbijten.

Afwijkende tijden voor het ontbijt zijn alleen in overleg met ons bespreekbaar.

 

Heeft u speciale wensen voor het ontbijt, glutenvrij, zoutarm, vegetarisch etcetera, wilt u dit dan aangeven als u de reservering bij ons maakt. Hiervoor vragen wij wel een extra toeslag per persoon, afhankelijk van uw wensen.

 

Het is niet mogelijk om dit alsnog achteraf bij te reserveren.

 

1.5

Alle kamers bij B&B ‘t Wienhoes beschikken over een eigen badkamer met douche, vaste wastafel met warm & koud stromend water, toilet en zijn inclusief gebruik van linnengoed en handdoeken. 

 

Het tuinappartement, het tuinhuis en de tuinstudio bij B&B ‘t Wienhoes beschikken bovendien over een volledig ingerichte keuken (koelkast, oven, inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koffiezetapparaat, servies, bestek, kookgerei)

 

1.6

De auto kan worden geparkeerd buiten het terrein, parkeren geschiedt geheel op eigen risico. Het is niet toegestaan uw auto op het erf te parkeren!

 

1.7 Fietsen kunt u stallen in onze fietsenstalling. Het is niet toegestaan fietsen op de kamers of vakantiewoningen te hebben. Indien desondanks er toch een fiets in de kamer/vakantiewoning wordt gestald, wordt er € 55 schoonmaakkosten in rekening gebracht. Het opladen van batterijen kan buiten bij het bakhuis, i.v.m. brandgevaar is het niet toegestaan fietsbatterijen op de kamer/appartement op te laden. Het is niet toegestaan de B&B te betreden met "fietsschoenen"

1.8

De beheerder stelt u op de hoogte welke ruimtes bij Bed and Breakfast ‘t Wienhoes voor u beschikbaar en bruikbaar zijn.

 

De privéruimtes mogen niet betreden worden door gasten.

 

Het buitenterrein heeft ook afscheidingen van gemeenschappelijk en privégebruik, het wordt zeer op prijs gesteld de privégedeeltes niet te betreden.

 

We verwachten dat onze gasten instructies van de eigenaar of beheerder opvolgen.

 

De eigenaar of beheerder kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot Bed & Breakfast ‘t Wienhoes ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van de verblijfskosten.

 

We verwachten dat gasten van Bed & Breakfast ‘t Wienhoes zich houden aan de huisregels en de algemene voorwaarden.

 

2. Prijzen.

 

2.1

De prijzen van de B&B kamers en de vakantiewoningen zijn beschreven op onze website :https://www.bbhetwienhoes.com

 

Prijzen voor de B&B kamers 1, 2, 3 en 4 zijn voor twee personen, kamer 5 voor één persoon, per nacht en inclusief uitgebreid ontbijt, gebruik van handdoeken en beddengoed, water en elektriciteit, Wifi, BTW (9%) en de eindschoonmaak. De prijzen zijn exclusief toeristenbelasting (jongeren tot 6 jaar zijn gratis)

 

Prijzen voor de Tuinstudio en het Tuinappartement zijn voor twee personen, voor het Tuinhuis voor een tot zes personen, per nacht, inclusief  Wifi, handdoeken, beddengoed. water , energiekosten en BTW (9%). De prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en ontbijt. Bij het reserveren is er de optie om de vakantiewoning met ontbijt te reserveren. 

De vakantiewoning wordt schoon opgeleverd en dient voor vertrek schoongemaakt te worden door de huurder. Mocht de huurder de eindschoonmaak door de beheerder willen laten uitvoeren dan wordt € 55 extra in rekening gebracht. De huurder dient dit vooraf bij de reservering aan te geven.

 

In B&B kamer 1 en 2 en in de vakantiewoningen kan één extra kind < 6 jaar bij twee ouders gratis verblijven. Wij verwachten dat het kind dan bij de ouders in bed slaapt of dat ouders zelf een kinderbedje meenemen. Wij beschikken zelf niet over een kinderbed. 

 

2.2

Voor het huren van de vakantiewoningen vragen wij een borgsom van € 150 . Deze dient te worden betaald bij aankomst. Na het vertrek van de gasten en na controle van de kamer zal deze borgsom, eventueel met aftrek van kosten, weer worden terugbetaald/ teruggestort op de rekening van de gast.

2.2 

De prijzen zijn exclusief kosten van een annulering- en/of reisverzekering en/of andere kosten.

 

2.3

Prijzen van B&B ‘t Wienhoes zijn steeds vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 

2.4

Alle vermeldingen op onze websites worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

 

Bed & Breakfast ‘t Wienhoes is niet aan kennelijke fouten op haar websites gebonden.

 

3. Reservering en betaling.

 

3.1

Reserveren geschied  uitsluitend via de website https://www.bbhetwienhoes.com .

 

3.2

Indien u een B&B kamer/vakantiewoning via de website boekt kunt u direct betalen via een van de betaaldiensten. U dient de gegevens op de reservering goed te controleren.

 

Na betaling van het saldo ontvangt u een definitieve bevestiging van uw reservering. Indien geen betaling is ontvangen, zal de reservering worden geannuleerd.  Bij de prijs van de B en B kamers (kamer 1, 2, 3, 4 en 5) is het ontbijt inbegrepen. De prijzen van de vakantiewoningen (tuinappartement, tuinhuis en tuinstudio) zijn exclusief ontbijt. Bij het reserveren is ook de optie om met ontbijt te boeken. Alle prijzen zijn inclusief btw.

 

Nadat uw betaling is ontvangen is de boeking definitief. U ontvangt een bevestigingsmail voor uw reservering. 

 

3.3

Als u via e-mail of telefoon een reserveringsaanvraag indient ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk bericht met daarin de betreffende gegevens en of de gewenste kamer nog voor u beschikbaar is.

 

U dient deze gegevens te controleren en te bevestigen binnen 1 uur . Mochten wij na 1 uur geen bevestiging van u terug hebben ontvangen, dan wordt de reserveringsaanvraag alsnog per direct geannuleerd. Dit om teleurstelling voor onze andere gasten te voorkomen.

Annuleringsvoorwaarden.

 

4.1

 

Wanneer een definitieve reservering voor een kamer of vakantiewoning via onze website (https://www.bbhetwienhoes.com ) is gemaakt en bevestigd, geldt voor annulering van die reservering het navolgende:

- Bij annulering meer dan 7 dagen van te voren is annuleren gratis.

 

- Bij annulering van 7 dagen tot 5 dagen voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 25%.

 

- Bij annulering van 5 dagen tot 3 dagen voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 50%.

 

- Bij annulering van 3 dagen of minder voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 100 %.

Wanneer een definitieve reservering voor een kamer of vakantiewoning via een ander online kanaal zoals www.booking.com is gemaakt en bevestigd, dient de gast deze reservering te annuleren bij het online kanaal waar de reservering oorspronkelijk is gemaakt.

 

Bij annulering worden de kosten van onze betalingsverwerker in mindering gebracht op het betaalde bedrag. Deze kosten zijn afhankelijk van de betaalwijze. Om eventueel in aanmerking te komen voor teruggave van het betaalde bedrag dient u de annulering zo spoedig mogelijk per e-mail of telefonisch aan ons door te geven.

 

Indien er een borgsom (€ 150) is betaald voor een van de vakantiewoningen, dan zal deze in zijn geheel worden teruggeboekt naar de rekening van de hoofdgast.

 

Na overleg zal het afgesproken bedrag zo spoedig mogelijk aan u worden overgemaakt, doch uiterlijk binnen 14 dagen.

 

Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats, annuleringskosten bent u ook verschuldigd als u niet komt opdagen. (No Show)

Indien u de gemaakte reservering voor de dag van aankomst wilt wijzigen (bijvoorbeeld: aantal gasten, kamers) dan brengen wij administratieve kosten a € 20 in rekening en eventuele annuleringskosten. Het is niet mogelijk, na reservering, de aankomstdatum te wijzigen.

 

4.2

 

Bed & Breakfast ’t Wienhoes kan de reserveringsovereenkomst slechts opzeggen in de volgende gevallen: in geval van overmacht, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van de eigenaren of familie, ziekenhuisopname of onaangekondigde verkoop of in geval van een dubbele boeking (wij maken gebruik van meerdere boekingsplatforms waardoor een dubbele boeking kan voorkomen).

 

In één van deze gevallen zal de eigenaar de gast zo spoedig mogelijk een alternatief aanbod doen toekomen.

 

Is dit niet mogelijk of accepteert de gast het aangeboden alternatief niet, dan zal terugstorting van het volledige bedrag plaatsvinden.

 

Enige andere schade ten gevolge van de opzegging zal niet door de eigenaar worden vergoed.

 

5. Klachten.

 

5.1

Wij proberen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ondanks onze goede zorgen, is het toch mogelijk dat u een klacht of opmerking heeft. Om die naar behoren te kunnen oplossen vragen wij u om dit zo spoedig mogelijk aan ons kenbaar te maken ter plekke, via mail of telefonisch contact.

 

De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil tenzij de gast het tegendeel kan bewijzen.

 

6. Aansprakelijkheid.

 

6.1

Bed & Breakfast ‘t Wienhoes kan niet aansprakelijk worden gehouden voor door de gast of derden ten gevolge van het verblijf in de betreffende kamer geleden schade, de gast vrijwaart Bed & Breakfast ‘t Wienhoes tegen aanspraken dienaangaande.

 

Bed and Breakfast t Wienhoes is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals storingen en uitval van stroom, Wifi , watervoorzieningen en technische installaties als ook niet of ontijdig aangekondigde bouw en/of wegwerkzaamheden in de nabijheid van Bed & Breakfast ‘t Wienhoes 

 

6.2

Door Bed & Breakfast ‘t Wienhoes wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor verlies, diefstal, schade of ongevallen, veroorzaakt aan personen en/of goederen tijdens of ten gevolge van het verblijf in de betreffende kamer(s) van Bed & Breakfast ‘t Wienhoes.

 

6.3

De hoofdgast genoemd in de reserveringsbevestiging is verantwoordelijk voor een ordelijke gang van zaken in en om de betreffende kamer(s).

 

Er dient zorgvuldig met de spullen te worden omgegaan, de kamer dient dan ook netjes en fatsoenlijk te worden achtergelaten. Het tuinhuis,  tuinappartement en de tuinstudio worden schoon opgeleverd en dienen ook weer schoon verlaten te worden. Mocht achteraf na het uitchecken blijken dat de vakantiewoning niet schoon is, dan volgt alsnog de rekening voor de schoonmaakkosten t.bv. € 55

 

Dit geldt ook voor het gebruik van spullen in de Bed en Breakfast zoals: de keuken, de paardenstal (gemeenschappelijke ruimte) , de binnen- buitenruimte en het buitenterrein van Bed en Breakfast t Wienhoes.

 

Breuk of beschadiging dient dan ook door de gast direct aan de eigenaar te worden gemeld.

 

Eventuele reparatie- en/of vervangingskosten dienen door de gast onmiddellijk aan de eigenaar op diens eerste verzoek te worden vergoed.

 

Mocht achteraf na het uitchecken toch blijken dat er spullen kapot zijn achtergelaten en dit is niet aan de eigenaar gemeld, dan volgt alsnog de rekening voor de gemaakte reparatie- en/of vervangingskosten.

 

7. Veiligheid.

 

7.1

In verband met uw eigen veiligheid en dat van de Bed and Breakfast is het verboden om binnen in de kamers te roken of open vuur te gebruiken.

 

Indien er in een kamer of woning is gerookt zullen extra schoonmaakkosten in rekening worden gebracht t.b.v. € 95.

 

Roken is alleen toegestaan in de tuin en buitenruimten rondom de Bed and Breakfast (zie ook onze huisregels).

 

Het misbruik van brand/blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan.

 

7.2

Andere voorzieningen op het terrein dienen met zorg en overeenkomstig de bestemming te worden gebruikt door de gasten.

 

De veiligheid van eventueel een klein kind dient door de ouders of begeleiders gewaarborgd te zijn.

 

Denk hierbij dan aan de trampoline, schommel, sloten, de trap, auto’s, trekkers, grasmaaier, omliggende autowegen, fietspaden etcetera.

 

7.3

Het is niet toegestaan de dieren op het erf zonder overleg te voeren, inclusief onze eigen honden Paco en Toby

 

8. Slotbepaling.

 

8.1

Voor zover in regels van internationaal privaatrecht niet anders bepaald, is op de onderhavige voorwaarden uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Niet Nederlandstalige gasten worden geacht akkoord te zijn met de algemene voorwaarden.

 

 

 

8.2

Alle geschillen voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst of deze voorwaarden zullen in eerste aanleg worden beslecht door de bevoegde rechter in Nederland, voor zover de regels van internationaal privaatrecht niet anders bepalen.

 

8.3

Geen van de partijen kan haar rechten en verplichtingen aan derden overdragen voor zover in de onderhavige voorwaarden niets anders is bepaald.

 

8.4

Indien en voor zover enige bepaling in de gebruikersovereenkomst en de onderhavige voorwaarden nietig mocht blijken, blijven de overige voorwaarden in stand en wordt het nietige artikel aldus geacht te zijn geconverteerd dat het in overeenstemming met de kennelijke bedoelingen van partijen wordt gebracht.

 

 

 

 

Partij, 2-10-2023

Annulering
wijnrank
bottom of page