top of page

Lentekriebels

Bij het managen van een Bed & Breakfast komt meer kijken dan je denkt. Natuurlijk is het belangrijkste dat de kamers en vakantiewoningen tiptop in orde zijn; goede bedden met beddengoed, schone badkamers met handdoeken, een goed ontbijt en een gastvrije ambiance. Maar achter de schermen gebeurt er nog veel meer.

Nu de lente haar entree weer lijkt te maken komen ook de jaarlijks terugkerende klusjes weer in beeld; de waterleiding moet weer worden gecontroleerd op salmonella, de elektrische installatie moet in orde zijn, kijk- en luistergeld moet betaald worden, contacten met leveranciers hernieuwen, (gemeentelijke) belastingen worden overgemaakt, onderhoud aan de buitenkant (rijksmonument) inclusief de zonnepanelen (vorig jaar zijn ze alle 44 opnieuw vastgelegd), energiebeheer, afvalbeheer enz.

Ondertussen wordt er ook nog een nieuwe vakantiewoning gebouwd; door Corona gaat het niet zo gladjes als gehoopt; de aannemer heeft laatst afgebeld omdat ie Corona heeft, hierdoor zijn de werkzaamheden stil komen te liggen. Er ontbreken ook nog een aantal deurtjes en panelen aan de keuken (door leveringsproblemen is het afwachten tot ze weer geleverd kunnen worden), sowieso zijn de gemiddelde levertijden doorgaans langer dan normaal; een nieuwe deur voor de fitness zaal heeft zelfs een levertijd van 8 weken!

Het fijne van het mooie weer is dat ik weer in de tuin kan werken, de afgelopen stormen hebben flink huisgehouden, overal liggen afgebroken takken. Maar er moet ook weer nieuw worden geplant. Van de week heb een afgestorven boom verwijderd, het hout is tot brandhout voor onze “pizza oven” verzaagd. En terwijl ik toch bezig was heb ik toen ook maar alle oude pallets die her en der in de halve hectare tuin lagen verspreid in brandhout veranderd. Als compensatie zullen er dit jaar zo’n 3 a 4 nieuwe bomen in de tuin worden geplant


Inmiddels komen we langzaam uit de winter en laat het lentezonnetjes zich af en toe weer voorzichtig zien. Meestal het startsein van het wandel- en fietsseizoen (in de regen is het minder leuk wandelen of fietsen), dagelijks komen weer nieuwe boekingen binnen. We zijn er helemaal klaar voor om onze gasten weer te verwelkomen.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bouwpiet

コメント


bottom of page