top of page

Koffie

“Er is pas een crisis, als de koffie op is”. Dit staat op de koffiebeker van mijn zoon. Voor veel mensen is een goede kop koffie bij het ontbijt een absolute “must”.

Koffie komt oorspronkelijk uit Afrika. Het eerst werd koffie opgemerkt in Ethiopië, er zijn verschillende legendes over de ontdekking van koffie. Een hiervan gaat over een herder genaamd Kaldi. Hij zag dat zijn geiten na het eten van bepaalde bessen erg opgewonden werden. De herder plukte er een aantal van, kookte ze en verkreeg hierdoor een aftreksel met een tot dan toe onbekende geur. Die drank was bitter, maar gaf ook een gevoel van voldoening en helderheid van geest. Aan het eind van de 17e eeuw werd de koffieplant door Nederlanders naar Java in Indonesië gebracht. Vanuit daar verspreidde de teelt van koffie zich over de hele wereld.

De bekendste koffiesoorten zijn Arabica en Robusta. Wij serveren in onze bed en Breakfast een melange van beide koffiesoorten bij het ontbijt; een medium roast. De koffie en thee in de B en B is gratis voor onze gasten. Er is keuze uit verschillende koffie; cappuccino, latte macchiato, espresso maar ook gewoon zwarte koffie. Daarnaast beschikken alle kamers over een eigen “hospitality” set voor een kopje koffie of thee.


Enjoy!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page