top of page

Kerstmarkten

De kerstmarkten in en rond Zuid-Limburg vormen een betoverend schouwspel met sfeervolle verlichting, traditionele ambachten en heerlijke streekproducten. In steden zoals Maastricht, Valkenburg, Aken en Sittard komen historische pleinen tot leven met kraampjes vol kerstcadeaus en ambachtelijke lekkernijen. De geur van glühwein en verse wafels hangt in de lucht, terwijl bezoekers genieten van live muziek en culturele optredens. De historische omgeving voegt een bijzondere dimensie toe aan de festiviteiten. Elk jaar trekken deze kerstmarkten zowel lokale bewoners als veel toeristen aan, die samenkomen om de warme kerstsfeer te ervaren in het pittoreske Zuid-Limburgse landschap.


Rond Bed & Breakfast het Wienhoes in Partij, gemeente Gulpen-Wittem worden een aantal van de mooiste kerstmarkten van Europa gehouden:


Aken

Op amper 14 km van Bed en Breakfast het Wienhoes, in het centrum van de oude keizerstad Aken rond de Dom in Duitsland wordt dit jaar van 24 november tot 23 december voor de 50ste maal de mooiste Kerstmarkt van Europa georganiseerd. Deze kerstmarkt betovert met sfeervolle verlichting, traditionele ambachten en heerlijke lekkernijen. De historische setting en feestelijke atmosfeer creëren een onvergetelijke kerstervaring.


Maastricht

Van 30 november tot 31 december worden de kerstkraampjes, overdekte schaatsbaan en het reuzenrad weer op het Vrijthof in Maastricht opgezet, een kleine 20 km van Bed & Breakfast het Wienhoes. De kerstmarkt zal een nostalgische uitstraling krijgen omdat alle kerstchalets dit jaar worden voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes. De bezoeker wordt verwend met een betoverend decor, fonkelende lichtjes, ambachtelijke kraampjes en culinaire lekkernijen. De historische binnenstad vormt het perfecte decor voor een onvergetelijke kerstbeleving vol warmte en gezelligheid. Kortom een reden om het Vrijthof dit jaar tijdens Magisch Maastricht te bezoeken.7 januari


Valkenburg

Vanaf B en B het Wienhoes is het een kleine 9 km wandelen naar Valkenburg. Van 17 november tot en met 7 januari kun je in Valkenburgs je onderdompelen in de kerstsfeer van de mooiste kerstmarkt in Nederland. Geniet van fonkelende lampjes en magische lichtjes tijdens de kerstparade. Sjees met goed weer de rodelbaan naar beneden en bezoek het dorp van de Kerstman. Bezoek verschillende voorstellingen van het kerstverhaal en verwen jezelf met verwarmende lekkernijen. Favoriet is natuurlijk struinen langs kerstkraampjes in de sfeervolle grotten.


Omdat je natuurlijk een kerstmarkt het beste ‘s avonds kunt bezoeken ligt een overnachting voor de hand. Bed en Beakfast het Wienhoes biedt comfortabele B&B kamers en groepsaccomodatie. Je overnacht in een typische carré boerderij uit het begin van de 13e eeuw. Combineer je bezoek aan een van de kerstmarkten in de buurt met een mooie wandeling door een winters heuvellandschap en een overnachting in een authentieke Bed en Breakfast. En wellicht nog een culinair uitstapje in een van de vele restaurants of wijndomeinen in de buurt.Kerstmarkt rond de dom in Aken
Kerstmarkt Aken67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page