top of page

Duurzaam

In een vorig leven, werkte ik in het onderwijs. Naast rekenen en taal leerde ik de kinderen ook over het milieu en de zorg voor moeder aarde. In Rotterdam ging ik met de klas de straat op, om al het zwerfvuil (pas op voor naalden) op te ruimen, in Oman gingen we de “compound” opruimen. In het tropische Nicaragua verbaasde ik me echter over de achteloosheid waarmee men z’n afval doodleuk overal deponeerde, vooral de plastic zakjes met water of limonade die door straatventers overal werden verkocht waren een vloek; een handige slok water in een klein plastic zakje dat je in je mond leegkneep en dan op straat gooide (!). Het land lag vol met plastic zakjes.Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met de B & B. Tijdens mijn loopbaan in het onderwijs was “practice what you teach” een belangrijk uitgangspunt voor mij. En dan ben je zelf ondernemer in het fantastisch mooie Limburgse heuvelland in een Carréboerderij uit het begin van de 13 eeuw.


Bed & Breakfast ‘t Wienhoes kijkt graag naar het verleden maar richt zich ook op de toekomst. Vandaar de keuze om onze Bed & Breakfast duurzaam en ecologisch verantwoord te exploiteren.


Op het dak liggen zonnepanelen, het gebouw is geïsoleerd, HR verwarmingsketels, we kopen zoveel mogelijk lokaal onze producten, in de Paardenstal is een duurzaam watertappunt van KRNWTR + geplaatst, al het afval wordt gescheiden. Daarnaast proberen we stap voor stap van het aardgas te komen door de installatie van duurzame, elektrische verwarming.


Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar het begin is er.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page