top of page

Regen

Afgelopen week was het slecht weer met veel regen. Het water in de Sinselbeek die langs en voor onze Bed & Breakfast stroomt, begon weer te stijgen. Dat betekende dat het water in de Geul, waar de Sinselbeek even verderop uiteindelijk uitmondt, weer hoog stond. Met ingehouden adem hielden we het water in de gaten, zou het weer mis gaan zoals op 14 juli vorig jaar? De herinneringen aan die dag staan nog levendig op mijn netvlies gebrand. Die dag besloten de Sinselbeek en de Geul om door de Bed & Breakfast te gaan; alles stond onder water. Er was veel schade.

Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen, ofschoon de buren in Epen het wel even benauwd kregen. In Bed & Breakfast ‘t Wienhoes wordt nu druk gewerkt om de schade van toen te herstellen. In de regio Zuid Limburg is een grote vraag naar aannemers en vaklui om de geleden schade van vorige zomer te herstellen, het is dan ook niet makkelijk om op korte termijn iemand te vinden voor alle werkzaamheden. Gelukkig is het werk nu een maand geleden begonnen (5 maanden na de wateroverlast).. Nu het vocht grotendeels uit de muren is getrokken kan er geschilderd worden en kunnen er nieuwe vloeren gelegd worden. Gelukkig heeft B&B ‘t Wienhoes geen kelders, de voormalige stallen werden vanaf de grond opgebouwd. Daarbij werden de buitenmuren taps toelopend gebouwd, in de “paardenstal” is dit nog goed te zien.

Inmiddels schiet ook de bouw van het Tuinhuis goed op, de nieuwe luxe vakantiewoning voor 6 personen. Ook hier is rekening gehouden met eventuele wateroverlast, de bamboe parketvloer heeft plaats gemaakt voor robuuste tegels. In verband met de veiligheid wordt ook het hele elektrische systeem vernieuwd.

We hopen begin maart klaar te zijn met de verbouwingswerkzaamheden, zodat we het Tuinhuis kunnen aanbieden aan onze gasten.Op 14 juli 2021 stroomde de Sinselbeek door 't Wienhoes

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page