top of page

Duurzaam

Bed & Breakfast ‘t Wienhoes kijkt graag naar het verleden maar richt zich ook op de toekomst. Vandaar onze keuze om onze Bed & Breakfast duurzaam en ecologisch verantwoord te exploiteren.

 

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Het voorzien in onze eigen behoeften moet dus in evenwicht zijn met dat wat de aarde aankan.

Onze inspanningen: 

 

Op het dak liggen 44 zonnepanelen die jaarlijks veel elektriciteit opwekken en zo onze B&B van duurzame stroom voorzien.

 

Het gebouw is, waar mogelijk, met in acht neming van het monumentale karakter, geheel geïsoleerd (dak, dubbelglas, HR verwarming).

 

In de Paardenstal is een watertappunt van krnwtr+ geplaatst. krnwtr+ is een sociale onderneming. In 2010 opgericht door twee vrienden die een alternatief wilden hebben voor verpakt water en frisdrank, zonder de bijsmaak van afval en transport. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 400 krnwtr+ tappunten geplaatst. Daarmee is gemiddeld ontzettend veel plastic waterflesjes bespaard! 

 

Bij het ontbijt serveren wij standaard, naast vleesbeleg en kaas, een vegetarische optie .

 

Wij proberen zoveel mogelijk onze producten lokaal te kopen, bijvoorbeeld kaas van de boerderijwinkel, vlees van de lokale slager in het dorp, Limburgse stroop van de stroopstokerij Wiertz of brood van de bakker naast de deur. 

 

Sluit je aan bij de andere gasten om te helpen het milieu te sparen. Bijna 75% van onze gasten die we vragen deel te nemen door hun handdoeken meer dan eens te gebruiken doet dit. Je kunt je bij hen aansluiten door de handdoeken een tweede keer te gebruiken en het milieu daarmee te sparen.

 

Al het afval wordt gescheiden. We streven er naar zo min mogelijk afval te produceren. Jouw hulp is daarbij nodig. 

 

We hebben een moestuin waar groenten en kruiden voor de B&B groeit. Daarnaast staan er bessenstruiken en appel- en kersenbomen in de tuin. Daar maken we na de oogst onze eigen jam van

watertappunt
bottom of page